כל מה שחשוב לדעת על חדשות ואטרקציות קריית שמונה

מגזין פיצה, פיצרייה

בקריית שמונה

מה התנור הכי מתאים לאפיית פיצה?

כל הפיצריות בקרית שמונה מעידות על עצמן שאצלן אפשר לאכול פיצה איטלקית מקורית.

אבל פיצה איטלקית מקורית היא מאכל עניים עתיק יומין וככזו היא נאפתה בתנאים הכי פרימיטיביים שיש: על גחלים בטאבון או בתנור מתכת דומה. 

בתנורי הברזל הפרימיטיביים הללו, הגיעה הטמפרטורה ל- 500⁰ ולעיתים אף יותר. לכן בדומה לפיתה, הצורה העגולה והשטוחה הייתה הכרחית כדי שהפיצה תֶאֲפֵה באופן אחיד.

הפיצה עולה כיתה

אם יש פיצריה בקריית שמונה שמשתבחת ב'פיצה אמיתית שנאפת בתנור לבנים', אז בואו נגלה לכם סוד: אומנם יש לפיצה הנאפת בתנור כזה טעם ייחודי ועשיר, אבל רק במאה ה-18 עלה באפּה של מלכת נאפולי ניחוחה של הפיצה, והיא דרשה שיוכנס למטבחים המלכותיים תנור לבנים לצורך אפייתה.

וכאשר יצאה בשורת הפיצה מהמטבחים הביתיים אל המאפייה ( -לא המָאפְיה הסיציליאנית, המַאֲפִיה האיטלקית…), והטבחים נאלצו להכין פיצות בקצב תעשייתי, כבר לא נשאר זמן לרדד את הפיצה במערוך, וכך הפך כל אופה איטלקי למומחה בתנועת שיטוחו של הבצק באמצעות הנפתו וסיבובו מעל הראש באתלטיות, אפילו בלי צורך במאמן כושר, ממש כמו שאנחנו רגילים לראות בסרטים האיטלקיים הישנים.

הפיצה הפרוגרסיבית 

אבל אין דין פיצה בקרית שמונה כדינה של פיצה באיטליה, מה גם שזכרונם של וותיקי קריית שמונה כבר אינו עומד להם לזכור את טעמה של הפיצה האיטלקית בעת העתיקה.

לפיכך הם אינם יודעים שכאשר אומצה הפיצה אל חיקם של התנורים המודרניים, היה הכרח לעשות שינויים גם במתכון עצמו כדי לשמר את ניחוחה וטעמה של הפיצה המקורית שהיתה נאפת בטאבון.

מחפשים פיצה איכותית בקרית שמונה? צרו איתנו קשר להזמנת משלוח >>>

אחד השינויים הבולטים היה הכנסת הסוכר. את הסוכר הכניסו למתכון המודרני משני טעמים:  

כדי לעזור לשמרים בהתפחה וכשחקן חיזוק בהשחמת הפיצה.

במתכון העתיק ההתפחה היא התפחה ארוכה מאוד, שנעשית עם מעט שמרים בקמח קשה מאוד, מה שמפרק את העמילנים והסוכרים בקמח עצמו, מקל על העיכול, ומעניק לבצק את גמישותו, וכמובן שעם אפיה בחום קיצוני כמו של טאבון, סוכר רק גורם לפיצה להחרך.

אז למרות ששום פיצרייה בקריית שמונה לא מנסה לייצא את הפיצות שלה לאיטליה, עדיין אפשר להבין למה הפיצות מהפיצריות שמשתמשות בטאבון טעימות יותר, בריאות יותר, קלות יותר לעיכול ומשמינות פחות.

תנורי פיצות

אבל בחירת פיצה בקריית שמונה נעשית לא רק מטעמי בריאות, יש גם פרמטרים אחרים להעדפת פיצה אחת על פני אחרת. 

זמינות ומהירות המשלוחים למשל.

אומנם פיצה של מקצוענים צריכה להאפות בטאבון לא יותר מדקה או שתיים, אבל כל הטיפול בבצק לוקח זמן רב. 

כיוון שיש לקוחות רבים שכל מה שמעניין אותם זה לקבל מזון – ומהר!, הוכנסו לשימוש גם תנורים על סרט נע שבהם רידוד הבצק נעשה ללא מגע יד ובאופן אוטומטי.

כאשר מגש פיצה עובר באמצע היא נאפת על הסרט הנע באמצעות כירות גז שדלוקות מצדדיו ומנסות לדמות תנאים של טאבון. 

תנור הפיצות הביתי לעומתו, אופה את הפיצה בעזרת סליל להט חשמלי בדומה לתנורי הסלילים הישנים וכך מדמה את החום הנוצר בטאבון.

תנור מסוג כזה נחשב מסוכן במידה מסוימת והתוצאה לא ממש מצדיקה את ההוצאה וגם לא את הסיכון.

אז אם חשקה נפשכם בפיצה כבר עדיף להזמין פיצה מפיצרייה טובה בקריית שמונה.

לסיכום

איכות הפיצה נקבעת לא רק על-ידי התנור אלא על ידי שילוב נכון של המתכון עם התנור.

ככל שהמתכון הוא יותר מושקע ונעשה בצורה יותר נכונה התוצאה המתקבלת היא יותר טעימה.

אם מה שחשוב לכם בפיצה הוא דווקא הזמינות והמהירות שבה היא מגיעה, אז זה לגיטימי, אבל קחו בחשבון שזה עלול לבוא על חשבון האיכות והטעם.

בתאבון!

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם




דילוג לתוכן